Zuzana Orlovská postúpila, pohrebisko favoritov

17.10.2008 Prešov

Prešov 17. októbra (TASR) - Z trojice slovenských hráčok v hlavnej súťaži dvojhry na bedmintonovom turnaji HEAD Slovak Open v Prešove postúpila do 2. kola iba Zuzana Orlovská.
Prešovčanka, ktorá je vo svetovom rebríčku až na 405. mieste, vyhrala veľkú trojsetovú bitku s piatou nasadenou, Rakúšankou Claudiou Mayerovou (106. ). Keď 19-ročná študentka prehrala prvý set, zdalo sa, že všetko bude podľa papierových predpokladov. Zuzana však zdvihla hlavu, v druhom sete zvýšila aktivitu a postupne prevzala opraty zápasu do vlastných rúk. Po veľkej bitke nervov v druhom sete bol tretí už jasnejšie v jej réžii a dostala sa medzi 16 najlepších. V 2. kole ju v piatok večer čaká mladá, no veľmi kvalitná Ukrajinka Žarková.
Menej sa už darilo dvom zostávajúcim Slovenkám. Eva Sládeková ako nasadená sedmička podľahla v dvoch setoch Fínke Vainänenovej. Kvetoslava Sopková vyhrala s mladou Poľkou Narelovou prvý set, ale vo zvyšných dvoch už dominovala súperka.
Prvé kolo dvojhier sa celkove stalo pohrebiskom favoritov, keď nasadení a rebríčkovo vyššie umiestnení hráči podľahli hlavne mladým, nastupujúcim borcom. Medzi mužmi sa z osmičky nasadených nedostali do druhého kola až piati: Ukrajinec Zavadskyj (4), Maďar Tóth (5), Rakúšania Lahnsteiner (6) a Götschl (7), ako aj Škót Goddard (8).
Najväčšie prekvapenie sa zrodilo v ženskej dvojhre, kde turnajová jednotka, olympionička Chloe Mageeová z Írska (75. na svete), prehrala s mladou dánskou kvalifikantkou Folstedovou, ktorá vôbec nie je vo svetovom rebríčku. Lúčili sa aj ďalšie nasadené, Ukrajinka Diptanová (4), Rakúšanka Mayerová (5) a naša Sládeková (7).

výsledky Sloveniek - dvojhra žien, 1. kolo:
Eva Sládeková (7) - Elina Vaisänenová (Fín. ) 0:2 (-11, -16)
Kvetoslava Sopková - Anna Narelová (Poľ. ) 1:2 (19, -12, -15)
Zuzana Orlovská - Claudia Mayerová (Rak. -5) 2:1 (-14, 19, 17)
 

Vyberte región